Mazout voordelen

MAZOUT IS VEILIG

Geen risico op ontploffing of zelfontbranding, zelfs niet bij kamertemperatuur of bij opslag van grote hoeveelheden. Het risico op CO-vergiftiging is zo goed als onbestaand.

MAZOUT IS VOORDELIG

Mazout blijft de voordeligste verwarmingsenergie. De harde concurrentie in de mazoutsector zorgt er voor dat u steeds de laagst mogelijke mazoutprijs bekomt. U kiest zelf het tijdstip waarop u uw mazoutvoorraad bestelt aan de voor u zo gunstig mogelijke prijs. U kent onmiddellijk de literprijs, op de factuur komen geen bijkomende kosten.

MAZOUT IS OVERAL BESCHIKBAAR

Mazout kan op elke locatie geleverd en gestockeerd worden, zonder afhankelijk te zijn van netwerken of dergelijke. U beslist zelf over de grootte van uw opslagtank en het tijdstip van levering.

MAZOUT IS STEEDS MILIEUVRIENDELIJKER

Het zwavelgehalte in mazout is in de loop der jaren sterk verminderd tot vandaag bijna nihil : nu nog 10 of 50 ppm zwavel tegenover 2000 ppm in 2007. EKOFOR GASOLIE of EKOFOR GASOLIE EXTRA houden de mazoutketel proper en zorgen voor een opmerkelijk lagere uitstoot dan gewone mazout. Bovendien werkt een moderne mazoutketel efficiënter en stoot daardoor steeds minder uit. Ook op dit vlak kan mazout gerust concurreren met aardgas. Een dubbelwandige mazouttank staat garant voor jarenlange veilige opslag.  Bovendien kan een moderne en zuinige mazoutinstallatie ook gecombineerd worden met een zonneboiler.

MAZOUT IS STEEDS ZUINIGER

Daar waar vroeger nog 3 à 5000 liter mazout per jaar nodig was om een woning te verwarmen en van warm water te voorzien, is dit vandaag gemakkelijk mogelijk met 40 à 60 % minder. Met EKOFOR GASOLIE of EKOFOR GASOLIE EXTRA daalt het verbruik nog eens 7 à 9 % ten opzichte van met gewone mazout. Als voorbeeld hiervan het eigen mazoutverbruik in ons pand Rozenstraat 6b te Eke : na een grondige verbouwing (E-peil 47) verwarmen wij met gemiddeld 1200 liter per jaar een kangoeroewoning van ruim 1000 kubieke meter voor twee gezinnen met burelen en warm water voor 6 personen. Dus een verbruik van amper enkele honderden liters per gezin per jaar.

MAZOUT IS EEN RENDABELE INVESTERING

Behalve de voordelige mazoutprijs, loont het de investering in een moderne condensatieketel op mazout. Weet dat er tegenwoordig reeds condensatieketels op mazout verkrijgbaar zijn voor minder dan 2.000 euro. Een gemiddelde mazoutketel is misschien iets duurder in aanschaf maar gaat gemakkelijk 30 jaar of langer mee, dit tegenover heel wat gaswandketels die amper 8 à 10 jaar meegaan.

U optimaliseert uw investering in een zuinige en moderne mazoutketel door uw woning zo veel mogelijk te isoleren.

MAZOUT BESTELLEN DOET U VOORDELIGST HIER.