STERK GECONCENTREERD MULTIFUNCTIONEEL ADDITIEF VOOR DIESELBRANDSTOF

TOEPASSING

Te gebruiken in diesel of gasolie extra EN 590, al dan niet vermengd met bio componenten. Aan te raden voor alle types dieselmotoren. Zowel personenwagens, vrachtwagens als landbouwvoertuigen.

EKOFOR DIESEL bevat volgende componenten :

  • detergerende additieven
  • anti-corrosie additieven
  • waterafscheidend additief
  • extra lubricity
  • cetaanverhoging
  • anti-schuimcomponent
  • licht geuradditief

VOORDELEN

Bescherming van de motor

Ekofor diesel bevat detergenten die de aanslag op de gevoelige motoronderdelen (injectoren, kleppen, …) reinigen en schoonhouden. De tank en dieselleidingen worden beschermd tegen corrosie en afzettingen. Een complex lubricity pakket zorgt voor een optimale smering en bescherming van de motor en verlaagt de mechanische wrijvingsweerstanden. Uw motor gaat opmerkelijk langer mee.

Bewaring van de brandstof

Ekofor Diesel blijft veel langer stabiel in de opslagtank. Daar waar warmte, zuurstof en vocht het product doen oxideren, zal Ekofor diesel veel langer weerstaan aan deze negatieve omgevingsfactoren.

Comfort tijdens het tanken

Ekofor diesel bevat een anti-schuimadditief waardoor het tanken aanzienlijk sneller verloopt zonder dat er noemenswaardig schuim gevormd wordt. Een lichte geurstof maskeert de typische geur van diesel en laat u gewaarworden dat u geen gewone diesel tankt.

Extra cetaantoevoeging

Het cetaangetal in Ekofor diesel wordt verhoogd met ongeveer 3 punten nl. van 51 tot ongeveer 54 (afhankelijk van het natuurlijk cetaangetal van de basisdiesel). Dit zorgt voor een betere motorstart, verlaging van het motorgeluid en een soepele motor met betere krachtprestaties, hoger vermogen.

Lager brandstofverbruik

Heel opmerkelijk voor Ekofor diesel is de onmiddellijke daling van het brandstofverbruik. Afhankelijk van het type en de leeftijd van de motor kan de brandstofbesparing oplopen tot 5 à 7 %. Uit tests is gebleken dat de besparing het hoogst is bij grotere motoren. De brandstofbesparing is reeds optimaal vanaf de tweede à derde tankbeurt. Het lager brandstofverbruik blijft constant indien er continu met Ekofor diesel getankt wordt, uiteraard onder gelijkaardige rijomstandigheden. Het lager brandstofverbruik wordt door consumenten ook waargenomen via de boordcomputer van de wagen.

Milieu

De verbranding van Ekofor diesel gebeurt zuiverder, waardoor er gevoelig minder CO2, schadelijke rookgassen en fijn stof ontstaan.

ALS U MET EKOFOR DIESEL RIJDT

Is het overbodig om nog zelf busjes dieseladditieven in uw brandstoftank toe te voegen, zelfs indien u naar de autokeuring moet. Alle mogelijke additieven die u zou willen toevoegen zitten reeds in hoge concentratie vervat in de Ekofor diesel. U zult ontdekken dat het regelmatig rijden met Ekofor diesel veruit voordeliger is dan het toevoegen van om het even welk klein (en duur) additievenflesje.